Oprichting

 

SIGMA - Sensorische InteGratie Materialen werd op 3 januari 1993 opgericht door mevrouw A. Baas-Braal, beter bekend als Janneke Baas.

Janneke Baas, (préverbale) logopedist, SI-therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogbegaafdheid, bestelde voor die tijd verschillende SI-producten in Amerika om te gebruiken in haar praktijk. Collega's raakten enthousiast over de mogelijkheden en wilden de producten graag van haar kopen. De volgende bestelling werd dan ook een stuk groter. Om de SI-producten te kunnen verkopen werd 'SIGMA - Sensorische InteGratie Materialen' opgericht.

SIGMA ontstond dus om tegemoet te komen aan de vraag naar materialen, die gebruikt kunnen worden om meer beweging in de therapie in te bouwen of een aantal voorwaarden spelenderwijs te oefenen, zonder dat het kind merkt waar het je om te doen is.

 

"SI-therapie werkt, zonder dat een kind het merkt!"

 

Een gedeelte van de aangeboden materialen is expliciet bedoeld voor het gebruik bij de therapie voor kinderen met problemen in de sensorische informatieverwerking.

Maar ook als je gewoon leuk, actief speelgoed zoekt, waarmee het kind zelf aan de slag kan en waarmee gevarieerd kan worden, kun je uit dit materiaal een goede keuze maken.

 

Overname

Janneke Baas is in 2009 samen met haar man geëmigreerd naar Zweden. Daarom is SIGMA, op 1 juli 2009, overgenomen door Marieke Visser, (préverbale) logopedist en SI-therapeut. Marieke, inmiddels getrouwd en samen met haar man 2 prachtige zoons (2017 en 2019) rijker, runt sindsdien het bedrijf.

Het jaar 2011 bracht een nieuwe webshop en sinds 1 januari 2011 heet SIGMA niet langer SIGMA - Sensorische InteGratie Materialen, maar Sisigma.

 

Waarom de naam Sisigma?

De vorige naam was niet alleen erg lang, maar ook de term Sensorische Integratie wordt niet langer gebruikt, omdat deze is veranderd in: Sensorische Informatieverwerking. Omdat de domeinnaam van SIGMA altijd al www.sisigma.nl was, was Sisigma een logische keus. Daar komt bij dat veel klanten deze naam al gebruikten.

 

Vernieuwing

Sisigma wil graag vernieuwend zijn en is dan ook regelmatig op zoek naar nieuwe SI-producten. Heeft u ergens een product gezien dat wellicht interessant kan zijn voor Sisigma en haar klanten, dan horen we dit graag van u! Wellicht vindt u het dan binnenkort terug in het assortiment!

 

Nieuwe webshop

Begin 2020 zijn we overgestapt op een nieuwe webshop bij Lightspeed, omdat onze Magento webshop halverwege 2020 niet langer wordt ondersteund.

Een nieuw jaar, een nieuw begin en we hopen u natuurlijk (weer) als klant te mogen verwelkomen in onze nieuwe webshop.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »