“u heeft 0 artikelen in uw winkelwagen!”

Welkom bij Sisigma!

Image

  • Wiebelen en friemelen in de klas
  • Wiebelen en friemelen in de klas

Wiebelen en Friemelen in de klas - door Monique Thoonsen en Carmen Lamp

Dit boek had ik moeten hebben toen ik nog voor de klas stond! Dan had ik meer begrip gehad voor het gedrag van sommige leerlingen en hen beter kunnen begeleiden.
Heleen Hess, voormalig leerkracht 

Iedere leraar kent ze wel: leerlingen die altijd met hun stoel zitten te wippen of zich het liefst de hele dag verschuilen in hun capuchon. Het lijkt alsof deze leerlingen niet betrokken zijn bij de les en totaal niet opletten. Lastig gedrag, zou je denken, maar in werkelijkheid zetten deze leerlingen allerlei trucs in om juist wél bij de les te kunnen blijven. Ze zijn zintuiglijk onder- of overprikkeld en proberen hun balans te herstellen.

 

Met dit boek wordt duidelijk hoe nuttig het is om te wiebelen en friemelen in de klas! Op heldere wijze wordt uitgelegd hoe zintuiglijke prikkelverwerking verloopt, zowel bij de leerlingen als de leraar zelf. Leraren leren op een andere manier naar leerlingen kijken: door een zogenaamde ZiP-bril. Met deze bril op zien zij de afwijkende prikkelverwerking en kunnen daar snel, eenvoudig en met meer begrip op reageren. Zonder gebruik te maken van een diagnose, medicijnen of therapie.

Dit boek is vooral héél praktisch. Er zijn veel (didactische) tips die het klaslokaal en de les zintuigen-vriendelijk maken en zo het leerrendement voor alle leerlingen verhogen. Door gebruik te maken van een slim keuzeschema wordt gedrag snel herkend, waarna er gekozen kan worden uit meer dan 250 tips en strategieën om de leerling te helpen. Ook worden situaties buiten het klaslokaal besproken, zodat begeleiders goed voorbereid aan de slag kunnen. Met dit boek wordt duidelijk hoe nuttig het is om te wiebelen en friemelen in de klas!

 

Het boek is erg praktisch, je kunt de duidelijke aanwijzingen zo in de klas gebruiken. Fijn om met een andere bril naar gedrag te kijken, zonder labeltjes te plakken. - Carola Meijer, Intern Begeleider bij Stichting Flore

 

Omvang: 228 pagina's
ISBN 9789491806575

Auteur(s): Monique Thoonsen en Carmen Lamp

 

€ 24,95

Prijs per stuk, inclusief BTW, exclusief verzendkosten.

Wiebelen en Friemelen in de klas - door Monique Thoonsen en Carmen Lamp Extra informatie

Chewigem Nee
Kleur Nee
Afmetingen 21x21
Gewicht Nee

gerelateerde producten

Wiebelen en friemelen in de klas
Geschreven door een ervaringsdeskundige
€ 7,95
Wiebelen en friemelen in de klas
SI in de logopediebehandeling
€ 7,95
 

Neem contact op:

E: info@sisigma.nl

T: 06 14 44 03 60

Verzenddag: Op woensdag voor 10 uur besteld én betaald is die dag verzonden.

Let op: verzenddag ivm prive omstandigheden momenteel alleen op woensdag! Dank voor uw geduld en begrip.

Verzendkosten

bij een bestelwaarde

 

Vanaf Tot Verzendkosten
€ 0,00 € 19,99 € 3,95
€ 20,00 € 49,99 € 2,95
€ 50,00 GRATIS!