“u heeft 0 artikelen in uw winkelwagen!”

Welkom bij Sisigma!

Sisigma

Oprichting

SIGMA - Sensorische InteGratie Materialen werd op 3 januari 1993 opgericht door mevrouw A. Baas-Braal, beter bekend als Janneke Baas.

Janneke Baas, (préverbale) logopedist, SI-therapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van hoogbegaafdheid, bestelde voor die tijd verschillende SI-producten in Amerika om te gebruiken in haar praktijk. Collega's raakten enthousiast over de mogelijkheden en wilden de producten graag van haar kopen. De volgende bestelling werd dan ook een stuk groter. Om de SI-producten te kunnen verkopen werd 'SIGMA - Sensorische InteGratie Materialen' opgericht.

 

SIGMA ontstond dus om tegemoet te komen aan de vraag naar materialen, die gebruikt kunnen worden om meer beweging in de therapie in te bouwen of een aantal voorwaarden spelenderwijs te oefenen, zonder dat het kind merkt waar het je om te doen is.

 

"SI-therapie werkt, zonder dat een kind het merkt!"

 

Een gedeelte van de aangeboden materialen is expliciet bedoeld voor het gebruik bij de therapie voor kinderen met problemen in de sensorische informatieverwerking.

Maar ook als je gewoon leuk, actief speelgoed zoekt, waarmee het kind zelf aan de slag kan en waarmee gevarieerd kan worden, kun je uit dit materiaal een goede keuze maken.

 

Overname

Janneke Baas is in 2009 samen met haar man geëmigreerd naar Zweden. Daarom is SIGMA, op 1 juli 2009, overgenomen door Marieke Visser, (préverbale) logopedist en SI-therapeut.


Nieuw jasje

In de eerste anderhalf jaar na overname werd op ongeveer dezelfde voet verder gewerkt als voorheen en werd er veel ervaring opgedaan in het runnen van SIGMA. Eind 2010 werd besloten het roer om te gooien, SIGMA in een nieuw jasje te steken en een webshop te laten maken door Redkiwi in Rotterdam. We zijn erg enthousiast óver, trots óp en vooral heel blij mét het resultaat.

 

Nieuwe naam

Het jaar 2011 bracht dus veel verandering met zich mee. Sinds 1 januari 2011 heet SIGMA niet langer SIGMA - Sensorische InteGratie Materialen, maar Sisigma.

 

Waarom de naam Sisigma?

De vorige naam was niet alleen erg lang, maar ook de term Sensorische Integratie wordt niet langer gebruikt, omdat deze is veranderd in: Sensorische Informatieverwerking. Omdat de domeinnaam van SIGMA altijd al www.sisigma.nl was, was Sisigma een logische keus. Daar komt bij dat veel klanten deze naam al gebruikten.

 

Logo

De letters van SIGMA stonden voor de woorden Sensorische InteGratie MAterialen. Zoals u ziet, is de g in de naam nog steeds aanwezig, ondanks dat de term voor SI is veranderd. De g blijft, maar is in het logo verwerkt als 2 bellenblaasbellen. In het echt vliegen bellenblaasbellen weg en verdwijnen. Deze bellen in de vorm van een g, moeten het idee geven dat ze weggaan, maar toch blijven ze, omdat Sisigma een begrip is geworden en haar producten niet meer weg te denken zijn in de praktijk, op school en thuis.


Vernieuwing

Sisigma wil graag vernieuwend zijn en is dan ook regelmatig op zoek naar nieuwe SI-producten. Heeft u ergens een product gezien dat wellicht interessant kan zijn voor Sisigma en haar klanten, dan horen we dit graag van u! Wellicht vindt u het dan binnenkort terug in het assortiment!

Neem contact op:

E: info@sisigma.nl

T: 078 - 645 2994

Verzenddag: Woensdag

Let op: verzenddagen ivm prive omstandigheden momenteel  alleen op woensdag! Dank voor uw geduld en begrip.

Verzendkosten

bij een bestelwaarde

 

Vanaf Tot Verzendkosten
€ 0,00 € 19,99 € 3,95
€ 20,00 € 49,99 € 2,95
€ 50,00 GRATIS!